Florile și efectele pozitive asupra sănătății
25 Nov
Florile și efectele pozitive asupra sănătății
De multe ori oferim flori pentru că așa este obiceiul sau pentru că nu putem merge cu "mâna goală", sau alteori considerăm că nu are rost să cumpărăm flori chiar deloc pentru că oricum se ofilesc, însă efectele lor asupra corpului uman sunt incredibile.

Ca și floriști în domeniu de mai bine de 12 ani am livrat flori cu diferite ocazii, diferitor oameni, însă efectul a fost mereu același- o față luminată de bucurie, surpindere și uneori chiar lacrimi de fericire. De asemenea am văzut și cazuri în care un buchet de flori trimis unei persoane care se afla în spital sau se refăcea după o procedură medicală a însemnat mai mult decât un gest făcut din suflet. 

Ultimele studii arată că efectul florilor asupra corpului uman este mult mai profund. Societatea Americană pentru Horticultură a realizat un studiu pentru a evalua dacă plantele au efecte terapeutice asupra pacienților ieșiți din operație, iar rezultatele sunt impresionante. 90 de pacienți au fost împărțiți în camere cu sau fără plante. Conform studiului pacienții care au fost expuși la plante și flori au înregistrat scăderea tensiunii arteriale și ritmului cardiac, scăderi ale durerii, anxietății și oboselii, sentimente pozitive și satisfacție mai mare în ceea ce privește camera lor, decât cei care nu au avut plante în camere. Rezultatele studiului sugerează că florile ar putea fii considerate "medicamente complementare" pentru pacienții în recuperare.

Un buchet de flori ne poate face să ne simțim mai puțin stresați potrivit unui studiu publicat în revista Tratamente Complementare în Medicină. Conform acestui studiu s-au oferit buchete proaspete de flori unor fete dintr-un campus universitar pentru câteva săptămâni la rând, iar rezultatele au arătat nivel redus al stresului, mai bună performanță la nivel școlar si mai multă energie. 

Florile, fie ele în buchete sau aranjamente florale atunci cănd sunt dăruite transmit energie pozitivă, stare de liniște și de ce nu pot reprezenta și un medicament complementar atunci când este nevoie.

Nu mai sta pe gânduri și trimite-i flori!

Leave a Comment(s)

* Type Code